Aveti nevoie de cantitati mari de ciocolata temperata?
Cea mai buna solutie posibila este utilizarea unei masini de temperat ciocolata de la Selmi.

 

Scopul principal al masinii de temperat ciocolata este acela de a precristaliza in mod corspunzator untul de cacao in interiorul ciocolatei, pregatind astfel produsul pentru prelucrarea pralinelor in forme si pentru glazurarea cu ciocolata a produselelor de ciocolaterie, cofetarie si patiserie. Pentru obtinerea acestora, se utilizeaza masina pentru temperarea ciocolatei in combinatie cu accesoriile corespunzatoare, precum placa de injectare cu ciocolata sau banda de glazurare cu ciocolata RS200. Aceasta din urma permite ca produsul sa fie acoperit cu ciocolata in intregime, partial, chiar si de-a lungul bazei sale. Datorita temperarii ciocolatei veti putea obtine un produs finit perfect, cu o suprafata stralucitoare si cu o crusta remarcabila.

Diferenta dintre ciocolata care a fost procesata printr-o masina de temperat si cea topita la 40/45ºC este ca aceasta din urma nu va avea un aspect stralucitor. Procedura de temperare a ciocolatei se bazeaza pe folosirea temperaturii ideale de procesare, astfel incât structura cristalina a untului de cacao sa ramana stabila. Un alt avantaj notabil al ciocolatei procesate cu masina de temperat este usurinta extragerii acesteia din forme. Acest lucru nu ar fi posibil fara o temperare corecta a ciocolatei sau daca ciocolata ar fi supusa la variatii rapide de temperatura.

 

Modelele de masini de temperat ciocolata Selmi din gama EX® (Color EX, Plus EX, Futura EX, Top EX) sunt prevazute cu o pompa speciala cu snec detasabil, pentru a permite utilizatorului sa adauge alune, granule de cacao sau fructe uscate pentru a creste aroma.

Curatarea masinilor pentru temperarea continua a ciocolatei din gama EX® este foarte simpla si rapida, pompa cu snec poate fi scoasa din masina si curatata cu apa in doar 5 minute.